Българските села са известни с техните красиви природни настройки и техните гостоприемни жители.

Селски туризъм е разработена успешно в много от тях, предоставяне на възможност да изпитате български живот и култура, се насладите на българските традиции и обичаи и вкус, български ястия, приготвени по вековни рецепти.

Всяко българско село може да се похвали на неговите богат запас от интересни истории и легенди. Посетителите могат да се възползват от освежаващ контакт с природа, спокойствие, здравословна храна, докато gleaning село ерудиция. Кой не би се чувстват окуражен да събуди да извиващи птици; Закуска по баница горещи от собствениците фурна, с гарнитура от домашно кисело мляко; Направете ride Конна през гората; след това се отпуснете на пара чаша билков чай до камината на една страна вечер?

Някои от най-красивите български села са сгушени в Родопите-Гела, Широка лъка, Момчиловци, Орехово, Смилян, Арда, долен, Лещен, Ковачевица, плетена, сред много други.

Там също са много живописни села в Балкана-Боженци, Рибарица, Жеравна, Орешак, Медвен, Skandalo, Елена, Etrapole и Тетевен са само няколко от тях. Село Арбанаси край Велико Търново, отстъпление за добре е приказно място за почивка и добра отправна точка за еднодневни екскурзии.

Друг вид чар очаква посетителите на селища по Черноморското крайбрежие, тъй като те могат да комбинират летни забавления с посещения на такива живописна духовни като Дуранкулак, Крапец, Тюленово, Камен бряг, Българево, Шкорпиловци, Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово на границата с Турция.

За да получите да знаете красотата на Рила планина, посетителите могат да прекарват време в някои от неговите малки градове в Говедарци, Бели Искър, Мала Църква или Добърско.

Помещения също са на разположение в Странджа селата българи, кости, бръшлян, Mladezhko, и тези, които посещават Странджа в началото на юни може да се забележи на древния ритуал на Нестинарство – танци върху живи въглени.